Видове и характеристики на хартия за печат

С цел да се избере най-добрия подходящата хартия за печат, печат BART подготвени малка обяснителен материал за видовете и характеристиките на ценните книжа.

Всички хартията за запис може да бъде разделена на три основни групи:

вестникарска хартия
офсет
покрит

Вестникарска – най-евтиният вариант печат, тази хартия се използва за отпечатване на дълги писти, където видът и качеството на хартията не е важно. Обикновено такива документи се доставят на рула и се използва за отпечатване на вестници и прости рекламни предмети.

Офсетова хартия – най-често срещаният тип на хартията е хартията, което виждаме в офиси.

Хартия – най-високо качество на хартията за печат. Този документ се използва за отпечатване на висококачествени продукти.

На свой ред, всеки вид хартия е различна и варира в плътността, белота и дебелина. Тези показатели са в най-важното при избора, те са отговорни за разходите за печат.
Плътността на ценните книжа.

дебелина на хартията се измерва в грама на квадратен метър. Ако опаковката на хартия, казва, че тази хартия от 80 г / м2. Това означава, че размерът на лист хартия 1метър от една м тежи 80 грама.

Най-ниската плътност в вестникарска, започвайки при плътност от 35 г / м2 и достига 65 г / м2.

Най-често срещаният тип на офис (офсет) хартия е с плътност от 80 г / м2. показатели за плътност за офсетова хартия, започващи от 65 г / м2 и може да достигне до 240 г / м2.

Покритие хартия може да бъде плътност в диапазона от около 75 г / м2 и 350 г / м2.
Бяла хартия.

Бели книги са много важна фигура, той е отговорен за възприятията. Изчислено като процент от бяло. Най-високите индекси белота в хартии с покритие, тази бяла хартия може да бъде до 98%. Тези цифри са постигнати благодарение на покритие многослоен.

Това е да се отбележи, че не винаги е броят на покривни слоеве ясно показват, че тази книга е един и същ индекс на яркост. В зависимост от използваната технология, белотата може да се различава.
Дебелината на хартията.

Тази цифра трябва да се счита за печатни продукти. Оборудване за печат има свои собствени характеристики и ограничения за дебелината на хартията. Преди да зачене печат върху плътна хартия, разберете дали устройството е в състояние на печатница за отпечатване на хартия.
блясък

Хартия е разделена на мат и гланц. За да се разграничат тези типове хартия може да бъде просто око. Glossy (гланцирана хартия) най-vygigryshno изглежда в промоционални продукти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *